Barion Pixel

Pénzzel kapcsolatos idézetek

Tanuld meg, hogyan hozhatsz okos pénzügyi döntéseket, így nagyobb eséllyel élheted azt az életet, amire vágysz.
(Jamie Kyle McGillian)

Az okos pénzügyi döntések megtanítják, hogyan legyél boldog azzal, akivel vagy és azzal, amid van, ahelyett, hogy mindig többet akarnál.
(Jamie Kyle McGillian)

Csak annak ad a kezébe nagy lehetőséget a pénz, aki akkor is tudná, hogy mit kezdjen vele, ha egyáltalán nem volna neki.
(Kornis Mihály)

A pénzügyi életed rendbetételére minden korban a most a legjobb időpont.
(Csernok Miklós)

Sose feledd: a pénznek csak akkor van értelme, ha te fizetsz vele, nem pedig megfizetsz érte.
(A. J. Christian)

A vagyon nem növeli belső értékünket, csak lehetőséget ad, hogy sok jót tehessünk.
(Szent Erzsébet)

Szavakkal nem lehet jóllakni.
(Közmondás)

Ami a nyugati ember szemében nincstelenségnek tűnik, az a világ jelentős részén a jólétnek felel meg.
(Nathan Smith)

Emberi jogokkal még senki nem lakott jól.
(Bödőcs Tibor)

Királyok, királynők, akik csak egyszer vesznek fel egy ruhát, noha udvari szabó varrja termetükre, el sem tudják képzelni, milyen kényelmes dolog olyan öltönyt viselni, amely testünkhöz idomult. Hiszen ők csak olyanok, mint a vállfák, amelyekre felaggatjuk a tiszta holmit.
(Henry David Thoreau)

Miért kell meggazdagodni? Ha te nyered meg a lottóötöst, akkor kicserélik a génkészletedet? Mások lesznek az attitűdök? Kortársaidhoz, szomszédaidhoz fűződő viszonyodat meg tudod változ­tatni? Micsoda hülyeség! Tessék inkább olvasni, mint a lottóötösre várni!
(Kéri László)

A fölösleges pénzen csupán fölösleges holmit vásárolhatunk. És ami a léleknek életszükséglete, ahhoz nem kell pénz.
(Henry David Thoreau)

Tudod, mi a közös egy nincstelenben és abban, akinek túl sok a pénze? Egyikük sem élvezi az életet.
(Nyerd meg az életed c. film)

A pénz nem boldogít, de képzelheted, hogy érzi magát az, akinek nincs.
(Luca Carboni)

Tegnap még pénzem fektettem földbe haszonnal –
Ámde mit ér? …magam is földbe feküdtem azonnal.
(Jékely Zoltán)

Ha valaki olyan munkát végez, amiben nem lehet önmaga, nem tud igazán kiteljesedni, hanem az önmegvalósítás és értékteremtés helyett inkább csak a fizetésért adja el az idejét, akkor végeredményben sokkal több pénzre van szüksége, mint annak, aki el mert indulni a saját útján. Az előbbi csoportba tartozó emberek ugyanis félelmetes összegeket költenek különféle fájdalomcsillapítókra (szükségtelen luxuscikkek, állandó szórakozás, drogok, alkohol, nők, mértéktelen evés stb.), azért hogy elnyomják magukban a “rosszul érzem magam, rossz az életem” érzést. Akinek fáj az élete, jóval többet költ, mint az a társa, aki minden nap lelkesen kel fel, hogy alkothasson, teremthessen valamit, amit értékesnek gondol.
(Sólyomi Dávid)

A pénz csak egy halom szám, s a számok végtelenek. Ha neked pénz kell ahhoz, hogy boldog legyél, a boldogságot örökké csak keresni fogod.
(Bob Marley)

A legtöbb embernél olyan a fizetés, mint a gáz: mindig kitölti a rendelkezésre álló teret. Mindegy, mennyit keresnek, mert minden plusz pénz a bevételi oldalon azonnal utat talál magának a kiadási oldalon. Nagyon sok ilyen emberrel találkoztam az évek során, nagyon szeretnének kiszállni az őket felőrlő mókuskerékből, de egyszerűen nem tehetik meg, hogy kevesebbet keressenek, mert fizetni kell a ház és autó törlesztőt, a gyerekek magániskoláját, a kertészt és így tovább. Egy börtönbe kerültek, aminek bár aranyból vannak a rácsai, de életük végéig fogva tartják őket.
(Csernok Miklós)

Néha a korlátok indítják be a gondolatokat. Ha rengeteg pénzed van, hátradőlhetsz, és minden problémát megpróbálhatsz pénzzel megoldani. Nem kell törni a fejedet. Ezzel szemben, ha megszorításokkal kell szembenézned, néha nagyon olcsó és ötletteli megoldásokra akadhatsz.
(David Lynch)

Az emberek nem gazdagok szeretnének lenni, csak opciókra vágynak. Minél vagyonosabb valaki, annál több lehetőség közül választhat. A pénz így szabadít fel.
(Trevor Noah)

Az egyik nagyszerű dolog a pénzben, hogy rengeteg dolog megvehető rajta. Ilyen például az a luxus, hogy figyelmen kívül lehet hagyni, mit szeretnek vagy nem szeretnek, mit gondolnak vagy nem gondolnak mások.
(Pénzcsináló c. film)

Az anyagi jólét növekedése csak egy bizonyos pontig járul hozzá a boldogságszint emelkedéséhez, mert egy határon túl nagyon gyorsan hozzászokik az ember a jóléthez, majd egyre többet és többet akar.
(Oláh Attila)

Használd a pénzt arra, amire való: adja meg azt a szabadságot, hogy az igazán fontos dolgokkal tudj törődni. De ha mindig elköltöd a pénzed minden felesleges dologra, akkor te fogod szolgálni a pénzt egész életedben, és nem az téged.
(Csernok Miklós)

Nem az a lényeg, hogy mennyid van, hanem hogy amid van, azt mennyire okosan használod fel a valódi céljaiddal összhangban.
(Csernok Miklós)

A lelki békéjét nem vásárolhatja meg pénzen az ember. – Jólét nélkül viszont sokkal nehezebb elviselni a lelki béke hiányát.
(John Vermeulen)

A pénz, bár bizonyosan sokkal könnyebbé teszi az életet, annak csak egy kiegészítője lehet, nem pedig helyettesítője.
(Kenneth Kamler)

Jobban bánom azt, amit kihagytam, mint azt, amit nem szereztem meg. A pénz nem vigasztalna, ha későn döbbennék rá arra, hogy hová tűnt az életem.
(Kenneth Kamler)

Minek a hatalmas vagyon, ha nem tudom, mi lesz a sorsa halálom után? Mit ér a birodalom, ha rajtam kívül senki nem félti? A rengeteg pénz, a végtelen birtok, a dübörgő üzlet mind-mind fölösleges, ha nem kell az utódoknak.
(Klapka György)

A pénz olyan, mint a láb vagy a kéz. Vagy használod, vagy elveszíted.
(Henry Ford)

A leggazdagabb ember nem az, akinek a legtöbb tárgya van, hanem akinek a legkevesebbre van szüksége.
(Robin Sharma)

A jó dolgoknak mindig meglesz az ára az életben, a szükségtelen dolgok viszont kerüljenek akármibe is, sosem érik meg az árukat. A kulcs, hogy légy tisztában a különbséggel.
(Ryan Holiday)

Az igazi gazdagság egy érzelem: az abszolút bőség érzése.
(Tony Robbins)

A pénz mindaddig értéktelen, amíg meg nem osztjuk a pozitív hatásait mindazokkal, akiknek szívünkön viseljük a sorsát.
(Tony Robbins)

Az emberek életének legnagyobb tévedése, hogy nem abból próbálják előteremteni a megélhetésüket, amiben örömüket lelik.
(Malcolm Forbes)

Belső gazdagság nélkül nem más a gazdagság, mint kitömött pénztárca.
(Nagy Bandó András)

A pénz azért van, hogy kiadjuk. Végül is semmi értelme sincs leggazdagabb halottnak lenni egy temetőben.
(Madonna)

A legtöbb ember annyit dolgozik, hogy nincs ideje pénzt keresni.
(Marlon Brando)

Semmi köze a vagyonodnak ahhoz, hogy mennyit érsz, mint ember. Lehetsz szerető apa, értékes anya, a társadalom hasznos tagja szegényen is és egy haszontalan eleme ugyanennek a társadalomnak gazdagon is.
(Csernok Miklós)

A pénz olyan, akár egy bűvészkellék. Bármit lehet belőle varázsolni.
(Naomi Alderman)

A pénz olyan, mint a röntgensugár, kihozza a legrejtettebb hibákat és elárulja a gyenge pontot is.
(Izing Klára)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük