Barion Pixel

8 lépésre a boldogságtól

Sok-sok évvel ezelőtt élt Indiában egy bölcs, aki azt mondta nagy titkot őriz egy varázsládikában, ami az élet minden területén sikeressé teszi és ezért a világ legboldogabb emberének tartja magát.
Sok irigy király ajánlott neki hatalmat és pénzt, meg is próbálták ellopni a ládikát, de hiába.
Minél jobban próbálkoztak a megszerzésével, annál boldogtalanabbak lettek, mert az irigység nem hagyta őket élni.
Így teltek-múltak az évek és a bölcs egyre boldogabb lett.

Egy nap egy kisgyermek toppant be hozzá és azt mondta:
-Uram én is olyan boldog szeretnék lenni, mint Te. Megmutatod nekem hogyan érjen el a boldogságot?
A bölcs a gyermek tisztaságát és egyszerűségét látva így szólt:
-Neked megmutatom a boldoggá válás titkát! Gyere velem és nagyon figyelj! Valójában két ládában őrzöm a boldogság titkát: a szívemben és az eszemben. A nagy titok pedig nem más, mint egy lépésekből álló sorozat, amit követned kell egész életedben.

Az első lépésként tudd, hogy Isten mindig veled van és ezért szeretned kell Őt és hálát adnod neki mindazért, amid van.
A második lépésként szeretned kell önmagad és minden lefekvéskor és felkeléskor ki kell jelentened:
-Én fontos vagyok, képes vagyok, értékes vagyok, okos vagyok, kedves vagyok. Sokat várok magamtól. Nincs olyan akadály, amit le ne tudnék győzni.
Ezt hívják magas önbecsülésnek.
A harmadik lépésként gyakorlatban is megvalósítod, amit magadról állítasz. Vagyis, ha azt gondolod okos vagy, viselkedj okosan. Ha azt gondolod képes vagy, tedd meg, amit kitűzöl magad elé. Ha azt gondolod nincs akadály, amit le ne tudnál győzni, akkor tűzz ki célokat és valósítsd meg őket.
Ezt hívják motivációnak.
A negyedik lépésként ne irigyelj senkit azért amilye van, vagy ami ő maga. Ők elérték céljukat, Te érd el a sajátjaidat!
Ötödik lépésként ne őrizz a szívedben haragot senki iránt, mert ez az érzés nem engedi, hogy boldog légy! Hagyd, hogy Isten törvényei tegyenek igazságot, te bocsáss meg és felejts!
Hatodik lépésként ne vedd el azt, ami a másé, mert a természet törvényei szerint, akkor holnap elvesznek tőled valami értékesebbet annál, mint, amit te elvettél. Fizesd meg a tartozásodat, add vissza, ami nem a tiéd. Kérj bocsánatot, add oda mindenkinek azt, ami megilleti. Így biztosítod a békédet.
Hetedik lépésként ne bánj rosszul senkivel. A világ minden élőlényének joga van, hogy szeressék és tiszteljék.
Nyolcadik lépésként mindig mosolyogva kelj fel, fedezd fel a szépséget és a jót a téged körülvevő dolgokban. Gondolj bele, hogy milyen szerencsés vagy, amiért annyi mindened van. Segíts a többieknek, anélkül, hogy arra gondolnál, hogy semmit sem kapsz cserébe. Figyeld meg az embereket és fedezd fel bennük a jó tulajdonságaikat.

Végezetül nekik is add át a titkot, hogy győztessé váljanak, és így boldogok legyenek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük